Skip to content

Nieuws

Classic Day

Een jongensdroom, investering of uit de hand gelopen hobby? Voor de meeste mannen (en vrouwen) is de aanschaf van een mooie oldtimer de laatste jaren alleen maar toegenomen. En bij het woord Oldtimer heeft natuurlijk iedereen een eigen beeld, voorkeur of speciale liefde in gedachten.

Eynderhoof organiseert op zondag 2 juni 2024 weer een bijzonder “classic day”. Een zondagmiddag voor het hele gezin, waar een groot aantal eigenaren van unieke oldtimers, tractoren, bromfietsen en andere opvallende voertuigen van 25 jaar en ouder hun eigen juweel in het museum parkeren. Meer dan 170 bijzondere exemplaren worden die dag gepresenteerd. Enerzijds om te showen, maar ook een aantal voor de verkoop.

Een rondje over het terrein doet voor velen heel wat herinneringen herleven. Was het niet die bijzondere Rolls tijdens je huwelijk of de Beetle en de lelijke eend die je meeneemt naar de studententijd. Dat op zich is al uniek te noemen.

Voor de hobbyist zijn ook diverse kraampjes opgesteld met onderdelen en naslagwerken over oldtimers. De trotse eigenaren vertellen graag over de herkomst van de auto of de uitdagingen tijdens de restauratie. Een mooie en actieve middag waarin trots, nostalgie en sfeer centraal staan in het Limburgs Openluchtmuseum.

De verse kop koffie met Limburgse vlaai wordt aangekleed met live muziek, optredens van living statues. Clown Harrie amuseert de kleintjes. De sterke mannen en vrouwen kunnen hun krachten tonen op de “Kop van Jut” terwijl de kinderen hun energie kwijt kunnen in de veilige speeltuin. Onze eigen strenge veldwachter houdt ook dit jaar een extra oogje in het zeil en waakt over de juwelen. Je mag er naar kijken maar niet overal aankomen. Het hele museum is deze middag “in bedrijf” en tussen de bedrijven door kunt u volop genieten van ouderwetse streekproducten en versnapering op een van onze terrassen of in de herberg.