Skip to content

Ambachten

Linnenkamer

Sinds mei 2024 is er elke donderdag een open weefwerkplaats in De Gaffel. Je kunt er binnenlopen om vrijblijvend en gratis kennis te maken met het weven of voor raad en daad bij weefproblemen. Ook kun je er workshops en een beginnerscursus volgen.
Wie wil kennismaken met het weven, kan plaatsnemen aan een van de aanwezige getouwen. De vrijwilligers van Eynderhoof en Weefkring Midden-Limburg delen graag hun enthousiasme en willen zo dit ambacht doorgeven.
Wie al wat langer weeft, loopt ook wel eens tegen problemen aan. Bijvoorbeeld bij het opzetten van een (nieuw) getouw of het begrijpen van een nieuwe techniek. Laat vooraf per mail weten waarvoor je komt, dan zorgen we ervoor dat de gevraagde kennis aanwezig is.
De 1-daagse workshop ‘weef je eigen sjaal’ kan 1x per maand worden gevolgd door maximaal vier deelnemers. Kijk voor data en alle bijzonderheden op de speciale pagina over workshops.
Loop donderdag tussen 13:00 en 17:00 uur binnen in De Gaffel en meld je bij een van de vrijwilligers. Aanmelden voor workshops of bijzondere vragen: [email protected]. Daarnaast zijn vrijwel elke zondag wevers aanwezig voor demonstraties.
Elke 4e woensdagmiddag van de maand organiseert de linnenkamer werkgroep kinderactiviteiten zo als armbandjes vlechten, kaartweven, weven op weefraampjes, macramé, breien, vinger en vork breien, kantklossen, spinnen of aanverwante technieken. Iedere keer weer een verrassing.