Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind staat in de regio bekend om zijn actieve programma voor jong en oud. Vandaag is zo een zondag waarbij je de hamer van de smid nog op het aambeeld hoort klinken, de tanden van de boomzaag het hout hoort splijten en je de kinderen bezig hoort met hun spel.

Aankomende zondag staan de pottenbakkers van het Openluchtmuseum Eynderhoof centraal. Pottenbakken is een opwindende ontdekkingsreis die meer dan genoeg ruimte biedt voor zelfexpressie.
Voor het bakken van een pot heb je klei nodig. Klei is een zeer boeiend materiaal dat al sinds de prehistorie voor praktische en decoratieve potten wordt gebruikt. Pottenbakken is een belangrijk ambacht dat van generatie op generatie is doorgegeven. De pottenbakkers van het openluchtmuseum Eynderhoof nodigen u uit om een bezoekje te komen brengen.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in het Openlucht museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt ingevuld door Tjeu Doré.

Het museum is op 4 juli open van 13.00 tot 17.00 uur.