Zondag 3 oktober Het Kermisambacht

Eynderhoof zet zich in om de oorspronkelijke kennis en kunde binnen ambachten te behouden en voort te zetten. Ook voor het kermisambacht leiden we nieuwe vrijwilligers op die worden toegerust met de essentiële kennis van het kermisambacht.

De kermis is een feest dat al heel erg lang bestaat. In de vroege middeleeuwen werden al boerenkermissen gevierd. Dat was een feest in de open lucht met muziek, eten en drinken, rond de kerk van een dorp.

De vrijwilligers van Eynderhoof zijn actief met het onderhoud van de kermisattracties en het verzorgen van de Nostalgische Kinderkermis 2021. Deze Nostalgische Kinderkermis wordt gehouden op 17, 20 en 24 oktober.

Op Eynderhoof is de nostalgische zweefmolen van 1951 reeds geplaatst. Deze zweefmolen is geschikt en goedgekeurd voor gebruik door kinderen en volwassenen. Kom jij een rondje mee zweven in de zweefmolen? Ook de luchtschommels uit 1924 zijn geplaatst. Komt dat zien.

In onze zagerij “ Bi-j Maantje “ worden bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken. Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door Fer Hendrix.

Het museum is op 03 oktober open van 13.00 tot 17.00