Nederweert-Eind, zoals het was; beginnend rond de jaren 1900. Landschappelijk een oase van rust en stilte rondom een boeren- en landarbeidersbestaan, waar generaties leven elkaar opvolgen, het land bewerken, de gewassen verplegen en het vee verzorgen. Waar de seizoenen met hun weersinvloeden het landschap doen opfleuren of vervagen en de bedrijvigheid bepalen op akker en erf. Voorspelbaar en ritmisch, maar altijd weer anders.

Een verhaal over mensen, die met primitieve middelen in hun levensonderhoud voorzien en door onderlinge hulp en bijstand hun burenplicht volbrengen volgens overgeërfde tradities. Een knipoog naar deze tijd  is te zien en te beleven op Eynderhoof.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

U kunt in onze herberg genieten van koffie of cappuccino met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt ingevuld door zangduo Ari-ja

Het museum is op 27 juni open van 13.00 tot 17.00 uur.