Het Openluchtmuseum Eynderhoof is in 1990 gestart met 60 vrijwilligers. Ruim 30 jaren later is dit korps uitgegroeid tot ongeveer 400 personen. Ze zijn begonnen met het idee iets te bewaren voor onze kindskinderen, die niet weten hoe hun voorouders hebben geleefd, gewerkt en gewoond. Mensen met gouden handen en van allerlei pluimage. Van landbouwers tot ambachtslieden. Onderwijzers en administratief geschoolde krachten. Het is ongelofelijk hoe deze mensen bijna dagelijks nog steeds samenwerken voor het gemeenschappelijke doel: het runnen en in stand houden van een “levend” museum.

Op Eynderhoof is de nostalgische zweefmolen geplaatst. Deze zweefmolen is geschikt en goedgekeurd voor gebruik door kinderen en volwassenen. Kom jij een rondje mee zweven in de zweefmolen?

Door onze bierbrouwers wordt er op deze zondag bier gebrouwen. Ook de stroopmakers zijn actief.

Onze kaasmakers weten alles over kaas en zijn op deze zondagmiddag weer aanwezig.

In onze zagerij “ Bi-j Maantje “ worden bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken. Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door het muziek duo Ari-Ja.

Het museum is op 19 september open van 13.00 tot 17.00