Op Eynderhoof staat een smederij zoals die in elk gehucht te vinden was in het verleden. Herkenbaar aan zijn doordringende reuk van sterk ruikend kolenvuur. Herkenbaar ook aan de hoge doordringende geluiden van ijzer op het aambeeld. Men ruikt, hoort en vindt ze niet meer die ouderwetse smederijen waar altijd volk was om te praten over dorpspolitiek en oncontroleerbare sterke verhalen. Op Eynderhoof staat nog zo een smederij, een gebouw met veel historische vakkennis en waarbij ook veel aandacht is besteed aan de inrichting. De Eynderhoof smeden beoefenen hier hun ambacht.

Op Eynderhoof is de nostalgische zweefmolen geplaatst. Deze zweefmolen is geschikt en goedgekeurd voor gebruik door kinderen en volwassenen. Kom jij een rondje mee zweven in de zweefmolen?

Door onze bierbrouwers wordt er op deze zondag bier gebrouwen.

In onze zagerij “ Bi-j Maantje “ worden bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken. Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door het Weerter Duo

Het museum is op 12 september open van 13.00 tot 17.00