Op zondag 10 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur organiseren de brouwers van Eynderhoof een eerste themazondag.

En op deze dag is er buiten de brouwactiviteiten ook nog een bijzondere presentatie van het jubileumbier t.b.v. het 25-jarig bestaan (2022) van de harmonie Pro Musica Nederweert Eind.

Onder de brouwers van Eynderhoof is een wedstrijd uitgeschreven om een historisch verantwoord bier te brouwen. Op 10 oktober zal een deskundige jury de bieren keuren en uit de aangeboden bieren zal dan een bier gekozen worden dat in het jubileumjaar (2022) van harmonie Pro Musica exclusief te verkrijgen zal zijn. Het jubileumbier is leverbaar vanaf medio december dus nog op zoek naar een leuk feestdagen cadeau teken dan op zondag in voor het winnende bier.

Ook voor het publiek is er de mogelijkheid om het bier te proeven en te keuren (zolang de voorraad strekt), dus kom op tijd om hiervan te kunnen genieten.

Na een korte presentatie van Alphons Bruekers over de bierhistorie in Nederweert, zal het winnende bier recept rond 16.00 uur bekend worden gemaakt.

Op Eynderhoof is de nostalgische zweefmolen van 1951 reeds geplaatst. Deze zweefmolen is geschikt en goedgekeurd voor gebruik door kinderen en volwassenen. Kom jij een rondje mee zweven in de zweefmolen? Ook de luchtschommels uit 1924 zijn geplaatst. Komt dat zien.

In onze zagerij “ Bi-j Maantje “ worden bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken. Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt deze middag verzorgd door Bloaskracht 11

Het museum is op 10 oktober open van 13.00 tot 17.00