De versoepelingen van de corona maatregelen bieden iedereen meer ruimte, tijd en mogelijkheden om ideeën op te doen, ons te verwonderen. Waar kan dat beter dan in een museum. Het museum is een plek van verwondering, inspiratie en verrassing, waar verhalen en gesprekken je creatieve geest prikkelen en uitdagen. Een connectie tussen mens en verhaal.

In het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof kennen we ze nog: mannen en vrouwen die met liefde en toewijding een – soms eeuwenoud – beroep uitoefenen. Ze praten er met veel plezier over maar demonstreren ook graag het vak aan de vele gasten die het museum ook dit jaar weer hoopt te ontvangen. Altijd bedrijvigheid, dus veel te zien, te beleven en te bewonderen voor de kleine en grote gasten. Een bezoek aan deze unieke plek in Nederweert-Eind wordt een belevenis voor het hele gezin.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

Onze bakkers bakken in het bakhuis op ambachtelijke wijze de bekende Eynderhoof brood- en koekproducten.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

Het museum is op 10 april open van 13.00 tot 17.00.