Vooral in onze tijd van massaproductie blijkt de belangstelling voor de ambachtsman en het ambachtelijk product toe te nemen. Dat is niet zo vreemd, want in de huidige productie gaat het steeds minder om het echte ouderwetse ambacht en zijn de mensen vaak onderdeel geworden in een niet meer te overzien grootschalig proces. Door minder handjes proberen we de uitvoerende taken sneller en goedkoper uit te voeren door machines, aangestuurd door digitale systemen.
Soms hunkeren mensen toch nog naar dat gevoel van voldoening om vol trots te kunnen zeggen “kijk dat heb ik gemaakt”. Dat is het gevoel dat je krijgt als je een bezoek brengt aan Eynderhoof.
Zondag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk. Er zijn deze dag demonstraties van de smid, de houtbewerkers, en houtzagers. In onze zagerij “Bi-j Maantje” worden bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.
Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.
U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van de accordeonist Tjeu Doré
Het museum is op 1 augustus open van 13.00 tot 17.00. (Ook welkom met de Museumkaart).