Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Vandaag zijn ook onze stroopkokers actief. Het maken van stroop was oorspronkelijk een manier om fruit (appels en peren) langdurig te bewaren. De Germanen kenden deze methode al.  Zij kookten niet-houdbare appels in brede ondiepe potten tot alle vocht verdwenen was. Wat overbleef was een moes, dat een suikergehalte kon bereiken van 50%, waardoor de moes langdurig houdbaar werd. Kom dit zien.

De bieten zijn dik genoeg om te verwerken in onze stroopfabriek. Kom kijken, ruiken en proeven. Dus werk aan de winkel op Eynderhoof. De 15 meter hoge schoorsteen gaat roken en de ketels gaan dampen. Er wordt stroop gemaakt met eigen recept.

Fruit kun je verwerken tot jam, wijn of sap. De appels kunnen geplukt worden. De mensen van het Pomologisch Genootschap Limburg zijn vandaag met een stand aanwezig. Zij zullen oude en nieuwe appelrassen tentoonstellen. Iedereen kan vandaag terecht bij de mensen van het PGL met vragen op het gebied van fruit.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek is vandaag van het Weerter Duo.