Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zondag 1 mei Het Folklorische Meiboom Feest

In mei leggen niet alleen alle vogeltjes een ei; op Eynderhoof, hét Limburgs Openluchtmuseum in Nederweert-Eind wordt ook een prachtig versierde meiboom geplaatst. Het planten van een meiboom is een erg oud gebruik dat nog altijd voorkomt in grote delen van Europa. Het is een soort van vruchtbaarheidsrite om te vieren dat de natuur ontwaakt. Het planten van de boom zorgt voor vruchtbaarheid van vee, de akkers en de mensen. Bij het planten van de meiboom hoort feest en vrolijkheid. Dat geldt ook voor Eynderhoof waar ze wel weten hoe je een gezellig feestje kunt vieren. Op deze zondag kan men de meiboom bewonderen die in de dagen vooraf door kinderen op een prachtige wijze is versierd.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in Eynderhoof. Vandaag zien we in museum Eynderhoof de ambachtslieden aan het werk.

In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt ingevuld door Mart Vervoort.

Het museum is op 1 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.