Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een van de doelstellingen van het museum Eynderhoof is het verzamelen, bewaren, behouden, beheren en onderzoeken van de materiële- en immateriële getuigenissen van onze voorouders om te laten zien hoe zij leefden en werkten in de Peelregio en rondom boerderijen, woonhuizen en werkplaatsen in de periode voor 1950.

U kunt op deze dag o.a. de collectie met diverse archeologische vondsten uit Nederweert-Eind en omgeving komen bekijken met de naam “Van Stenen mes tot Bronzen bijl”. Een belangrijke collectie laat-paleolithische artefacten behorende tot o. a. de Tjonger Cultuur. Een cultuur van jagers en verzamelaars die leefden van ongeveer 10.000  tot  9.000 jaar geleden in de omgeving van ons museum.

Bij het sluiten van het museum De Tiendschuur in Weert is een collectie van een aantal gereedschappen en vormen benodigd bij het produceren van pijpen overgedragen aan het Eynderhoof Museum. Ook een uitgebreide collectie van aarden- en houten pijpen zijn in een collectie bijeengebracht en in het Eynderhoof Museum te bewonderen.

Er zijn veel collecties te bewonderen in het Eynderhoof Museum.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof. In onze zagerij “ Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

Onze bakkers bakken in het bakhuis op ambachtelijke wijze de bekende Eynderhoof brood- en koekproducten.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.