Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zonder op de hoogte te zijn van de samenstelling van de melk of de natuurlijke principes van het kaasmaken proces vervaardigde de mens zijn kaas. Vindingrijk, zoekend en proberend vond hij kruiden, die hij toevoegde, om smaak te geven aan het geheel, of vanwege hun genezende of conserverende werking.

Na de geleidelijke verbreiding van het christendom over Europa, werden de geheimen van de kaasbereiding gekoesterd en bewaard in de alom verspreide kloosters. Kaasmaken werd monnikenwerk. De ambachtelijke bereiding van kaas houdt tot op de dag van vandaag stand. Aan het principe van de bereiding is niets veranderd.

Vandaag zijn onze kaasmakers actief met dit mooie ambacht. De ene kaasmaker is de andere niet en daarom zijn er geen twee kazen hetzelfde. Kaas blijf een ambachtelijk kwaliteitsproduct wat naast de ingrediënten waaruit het tot stand komt, niet kan ontstaan zonder de zorgzame toewijding, ervaring en vakmanschap van de kaasmakers.

 

Ook hebben wij vandaag levende muziek van kleine straatdraaiorgels. De oorsprong van de kleine straatdraaiorgels ligt in Italië (1850). Het draaiorgel bracht vroeger muziek naar de mensen in een tijd dat er nog geen radio of platenspeler in huis was. De mensen waagden dan een dansje op de muziek van het draaiorgel.

Tegenwoordig is het draaien van een straatdraaiorgel een hobby die zijn weerga niet kent. Van speeldoos tot kistdraaier. Deze zelfbouwers tonen vandaag hun kunnen van precisiewerk, geduld en vakmanschap. Komt dat horen en zien.

In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt verzorgd door Draaiorgels.

Het museum is op 29 mei open van 13.00  tot  17.00.