Laden Evenementen

Op Eynderhoof zijn een 20-tal hobby bierbrouwers actief die wekelijks bierbrouwen volgens de bierrecepten die gebrouwen werden door onze voorouders.

Vandaag brouwen deze hobby bierbrouwers bier in stroopketels op houtvuur. Hierbij worden ze geholpen door de stroopmakers die hun kennis van het stoken in stroopketels op houtvuur inbrengen.

Bierbrouwen is een kwestie van de temperatuur in de gaten houden, van schroten, maischen, filtreren, spoelen, koken en koelen en het toevoegen van ingrediënten als hop en gist. Doordat het houtvuur langer het bier verwarmt, treedt er meer karamellisatie op en dat maakt het bier wat zoeter.

Een dagje “middeleeuws” bierbrouwen op Eynderhoof. Kom dat proeven.

Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf en dat betekent dat er overal bedrijvigheid is op Eynderhoof.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

Het museum is vandaag open van 13.00  tot  17.00.