Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zondag 29 mei Fijnscheendag en Classic Day

Op de laatste zondag van mei staat Eynderhoof ook in het teken van Oldtimers.

Liefhebbers van deze schitterende voertuigen komen dan naar Eynderhoof om hun sieraden aan vele toeschouwers te tonen. Classic Day voor voertuigen ouder dan 25 jaar.

Het is een menselijke behoefte om wat spanning in het leven te wensen. Maar de mate waarin verschilt enorm. Voor de meeste mannen is een leven zoals James Bond een mooi compromis. Spannende plaatsen, op zijn tijd een ontbering, mooie vrouwen en vooral de spannende voertuigen.

Op 29 mei staat ons een leuke Classic Day te wachten. Een dagje heerlijk rondkijken en genieten van oude voertuigen die ouder dan 25 jaar zijn waaronder bromfietsen, motoren, auto’s en tractoren. Dit alles in een mooie omgeving in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof.

Het belooft weer een bijzondere dag te worden.

De vlechtersgroep zal op zondag 29 mei ook het ambacht fijnscheenwerk laten zien.

Gebruiksmanden worden in het algemeen gevlochten van grauwe wilgentenen. Fijnscheenwerk is een vlechttechniek waarbij geschilde wilgentenen gebruikt worden, deze worden met een kloofhoutje in drieën of vieren gekliefd. In een schaafbankje wordt het gekliefde deel van zijn merg ontdaan en op de juiste dikte en breedte geschaafd tot wel 0.5 millimeter dun en 0.3 mm breed. Zo ontstaat een scheentje waarmee zeer fijne mandjes gevlochten worden. Er zijn nog maar een twintigtal vlechters in Nederland die deze techniek beheersen. Enkelen daarvan demonstreren deze zeer oude techniek op zondag 29 mei 2022 op Eynderhoof.

Komt dit zien.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

De muziek wordt ingevuld door de muzikanten van Fiëste Loco.

Het museum is op 29 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.