Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zondag 15 mei De brouwers brouwen bier

Op Eynderhoof zijn een 20-tal hobby bierbrouwers actief die wekelijks bierbrouwen volgens de bierrecepten die gebrouwen werden door onze voorouders.

Wanneer we het telefoonboek eens doorbladeren, en dan zien hoe vaak de naam ‘brouwer ‘ daarin voorkomt, dan zal het duidelijk worden dat brouwen in vroeger tijden niet aan een enkeling was

voorbehouden. Ontelbare brouwerijtjes zijn in de loop der jaren verdwenen, en daardoor zijn helaas veel traditionele bieren verloren gegaan.

De brouwer ziet het bierbrouwen als een spel met water, gerst, hop en gist. Men kan hem er met liefde over horen spreken, zoals hij dat trouwens doet over alles wat met het brouwen van bier te maken heeft.

Bierbrouwen is een kwestie van de temperatuur in de gaten houden, van schroten, maischen, filtreren, spoelen, koken en koelen en het toevoegen van ingrediënten als hop en gist. Een dagje “ historisch ” bierbrouwen op Eynderhoof. Kom dat proeven.

In onze zagerij “Bi-j Maantje “ worden vandaag bomen in de lengte doorgezaagd tot planken en balken.

U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.

De muziek wordt ingevuld door Fer Hendrix

Het museum is op 15 mei open van 13.00 tot 17.00 uur