Bierbrouwersgilde De Pelikaan brouwt speciaal jubileumbier voor Sociëteit Amicitia 1842 uit Weert

Op zondag 19 juni wordt in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind de winnaar bekend gemaakt van de bierbrouwerswedstrijd die Sociëteit Amicitia 1842 uit Weert in het kader van haar 180 jarig bestaan heeft uitgeschreven.

De leden van het Bierbrouwersgilde De Pelikaan, die in het Limburg Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind hun domicilie hebben, strijden dan om het jubileumbier van Sociëteit Amicitia. Het gaat om nieuwe bieren in de categorie ‘blond’ en ‘zwaar blond’.

De deskundige jury bestaat Erwin Strijbosch (eigenaar van de Brouwschuur in Weert), John Cardinaal (eigenaar van Stadscafé De SooS in Weert) enkele leden van Sociëteit Amicitia en enkele erkende biersommeliers. Zij kiezen uit de ingeleverde bieren een winnaar.

De ‘geboorte’ van dit nieuwe speciale jubileumbier wordt een hele happening. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt op het terras van Eynderhoof genieten van een hapje en een drankje. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Hermeni-j Vannix en Bèr Donkers.

Om 16.00 uur maakt de jury de winnaar bekend. Diens recept zal gebruikt worden om het speciale jubileumbier van Sociëteit Amicitia te brouwen. Dat gebeurt bij de Stadsbrouwerij De Brouwschuur in Weert.

Na de benodigde lagertijd, het afvullen van de flessen en kleine fusten zal het bier uiteindelijk op een feestelijke zondagmiddag 11 september, bij Stadscafé De SooS voor het eerst kunnen worden gedronken.

Weert is dan een heerlijk nieuw speciaal biertje rijker.

Wij zien u graag op zondag 19 juni in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind waar u getuigen kunt zijn van de geboorte van dit nieuwe speciaal jubileumbiertje van Sociëteit Amicitia 1842.