Project Description

Zien, Doen en Beleven!

Een schoolbezoek buiten de openingstijden onder leiding van een kindergids

Tijdens de openingsperiode is het op alle schooldagen mogelijk om tijdens de ochtenduren ons museum te bezoeken. Onder leiding van een kindergids maken de kinderen kennis met het dagelijkse leven tussen 1900 en 1950. Waar mogelijk mogen de kinderen zelf iets doen. Zoals handmatig koffie malen of de was doen. Beleving staat vooral bij het kindergidsen hoog in het vaandel. Daarom worden de kinderen ingedeeld in groepen van ongeveer 10 kinderen. Bij meer dan 3 groepen wordt ten behoeve van een vlotte doorstroming een routeschema gehanteerd.
Het boekingsformulier op de website van Eynderhoof biedt een overzicht t.a.v. de mogelijkheden en de kosten.
Online boekingsformulier.

Voor 2 begeleiders per groep is de entree gratis.
Na een boeking neemt een kindergids via de mail contact op met de school.

Van kabouterroute tot een eigen route tijdens de openingsuren

De allerkleinsten kunnen een kabouterroute volgen met heel veel vertelsels en kleine opdrachtjes. Compleet met kaboutermuts en met een mandje in de hand gaan ze op zoek naar de verrassende kabouters van Eynderhoof die alles vertellen over de ambachten. En misschien kan er bij de tollenmaker worden getold. Maar ook spelen in het speelbos of de was doen in de wastobbe hoort tot de mogelijkheden.

Voor de oudere kinderen zijn diverse doe-werkjes, vragenlijsten of speurtochten beschikbaar. Daarmee kunnen ze in kleine groepjes (onder begeleiding) op ontdekkingstocht gaan door het museum. En wellicht kunnen de aanwezige ambachtslieden van alles vertellen over hun ambacht of over het werken en leven in de peelstreek.

En uiteraard hoort ook een eigen route tot de mogelijkheden.