Project Description

Draden wol, linnen of katoen werden door de wever tot een lap stof verwerkt. De lange draden, de schering, ook wel kettingdraden genoemd, werden opgespannen. Daarna werd met de spoel de inslag, tussen de schering geschoten. Met veel geduld en veel tijd werd een lap stof geproduceerd, vandaar de uitdrukking “schering en inslag”. In het verleden was het weven vaak een bijverdienste. In de winter als er op het land weinig werk was, had men tijd achter het weefgetouw plaats te nemen. In onze textielkamer zijn enkele weefgetouwen te bezichtigen.
Elke 4e woensdagmiddag van de maand organiseert de linnenkamer werkgroep kinderactiviteiten zo als armbandjes vlechten, kaartweven, weven op weefraampjes, macramé, breien, vinger en vork breien, kantklossen, spinnen of aanverwante technieken. Iedere keer weer een verrassing.
Ook voor volwassenen zijn er vele mogelijkheden om zich in de linnenkamer verder te bekwamen.
Spinnen is een heerlijke manier van ontspannen en daarbij op zijn tijd een praatje maken. Als bezoekers een spinprobleem hebben of een spinnenwiel werkt niet goed, bespreek het dan met de spinsters en er komt vast een oplossing.
Wil je meer weten over alle mogelijkheden, vraag het aan onze vrijwilligsters van de linnenkamer.

Aankomende evenementen.

Door op onderstaande knop te klikken, ontdekt u aankomende evenementen waarbij deze ambacht centraal staat.

Bekijk deze ambacht agenda