Project Description

Bezoek binnenstad Weert en Eynderhoof

Inhoud arrangement

Hebt u een dag dat u er op uit wilt met uw vriendengroep, familie of collega’s van uw werk; dan hebt u met dit arrangement een dagvullend en afwisselend programma.

U start de dag met een kop koffie en een punt echte Limburgse vlaai bij “Grand Café De Bazaar” vlakbij de monumentale Martinuskerk in Weert. Om 10.45 uur begint de stadswandeling.

“Onder leiding van een ervaren stadsgids maakt u een wandeling door historisch Weert. U bezoekt o.a. de prachtige binnentuin van het klooster van de zusters Birgittinessen. Verder ziet u een van de mooiste kerken van Nederland: de laat-gotische Sint Martinuskerk. Een spannende historische wandeling met veel leuke verhalen staat u te wachten.”

Om 12.30 uur vertrekt u op eigen gelegenheid naar het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind; een afstand van zo’n acht kilometer. Daar staat om 13.00 uur voor u een lunch klaar.

Na de lunch bezoekt u onder leiding van een gids het museum, die u vertelt over het leven van de mensen in deze streek, De Peel, rond 1900. Voor de meeste bewoners was het een armoedig bestaan. Het leven werd bepaald door het geloof en de mogelijkheden die de natuur hen bood.

In het museum staan een 15-tal karakteristieke gebouwen uit de streek die zo authentiek mogelijk zijn herbouwd. In deze panden worden tevens diverse ambachten beoefend waarvoor veel kennis en vaardigheden nodig zijn. De gids vertelt hierover en natuurlijk ook over de gewoonten en gebruiken in die tijd.

Om 15.00 uur staat een drankje of een kop koffie klaar en daarna kunt u tot 17.00 uur met gids of zelf het museumterrein verkennen.

Kosten (bij minimaal 20 personen)
Dit arrangement is mogelijk als de groep minimaal uit 20 personen bestaat en de kosten zijn € 25,00 p.p..
Voor de museumkaart krijgt een u reductie van € 4,00 per kaarthouder.

Wanneer?
Periode 1 april t/m 31 oktober.
Dinsdag, donderdag en vrijdag.
Duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Boekingen
Joke Heijnen, tel. 0495 – 626507.

Algemene voorwaarden
Dit arrangement kunt u tot uiterlijk 3 weken van tevoren te boeken.