Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is weer open. Een levend Openlucht Museum met een rustieke omgeving en een nostalgisch pleintje. U komt oren en ogen tekort. Voor jong en oud heeft het museum genoeg te zien en te doen. Zintuigen worden geprikkeld. Geluiden, geuren, smaken en beelden nemen u mee naar een rustiek Limburgs peeldorp aan het begin van de vorige eeuw.

Het is mooi weer, heel mooi weer en ook op Eynderhoof zijn we afhankelijk van dat mooie weer om gras te oogsten. Gras voor hooi ligt ongeveer een week op het land en in die week wordt het regelmatig geschud. Hooi moet veel droger zijn dan kuilgras, en het fermentatie proces dat bij kuilgras belangrijk is, wil je in het hooi absoluut niet hebben. Hooi moet zo droog zijn dat er geen broei meer plaatsvindt  als het opgeslagen ligt in de schuur.

Bij het droogproces maken boeren al eeuwen gebruik van hooiruiters.  Zo ook de boeren van Eynderhoof. Na het drogen wordt het hooi in balen geperst.

Komt u eens kijken naar de hooiruiter op Eynderhoof.

U kunt op ons terras genieten van koffie, cappuccino of thee met vlaai die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in hun eigen bakhuis.

De muziek wordt verzorgd door de Eynderhoof orgeldraaiers.

Het museum is op 6 juni open van 13.00 tot  17.00