Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof speelt, naast oude gebruiken en gewoonten, graag in op specifieke kenmerken van de jaargetijden en stemt daar vaak de diverse thema’s op af. De hittegolf is nog maar net voorbij en we kunnen gaan genieten van het nazomeren.
Op deze mooie augustusmiddag kunt u komen kijken hoe er gewerkt wordt aan het nieuwe ambachtengebouw de Gaffel en de muziekkiosk het Speelhuijs. Bij de nieuwe boerderij Bi-j Klusse Kerneel zijn de eerste contouren zichtbaar.
In het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof kennen we ze nog: mannen en vrouwen die met liefde en toewijding een – soms eeuwenoud – beroep uitoefenen. Ze praten er met veel plezier over maar demonstreren ook graag hun ambacht. Altijd bedrijvigheid, dus veel te zien, te beleven en te bewonderen voor de kleine- en grote gasten. Een bezoek aan deze unieke plek in Nederweert-Eind wordt een belevenis voor het hele gezin.
Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof.
De muziek wordt verzorgd door Fer Hendrix
Het museum is op 30 augustus open van 13.00 tot 17.00, vooraf reserveren is niet nodig.