De moestuin van Eynderhoof

Er bestaat geen officiële definitie van een mooie moestuin, maar de moestuin van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is bijzonder mooi en je kunt er met al je zintuigen van genieten. Aandacht voor detail en plezier in de verzorging van de planten komen samen in deze moestuin.
Er zijn nog steeds planten die bloeien. De bijen en hommels op Eynderhoof zijn er blij mee en de bloeiende planten worden druk bezocht. Wel vliegen de bijen wat minder snel. Allemaal tekens dat het einde van de zomer nadert.
Op deze mooie septembermiddag kunt u komen kijken hoe er gewerkt wordt door de mannen en vrouwen die met liefde en toewijding een – soms eeuwenoud – beroep uitoefenen. Ze praten er met veel plezier over maar demonstreren ook graag hun ambacht. Altijd bedrijvigheid, dus veel te zien, te beleven en te bewonderen voor de kleine- en grote gasten.
Veel van de oude ambachten zijn vandaag in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof.
U kunt in onze herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door onze bakkers in ons eigen bakhuis.
De muziek wordt verzorgd door het zangduo Ari-Ja.
Het museum is op 20 september open van 13.00 tot 17.00. Vooraf reserveren is niet nodig.